Denne artikkelen beskriver integrasjon mellom nettbutikken WooCommerce og Edipost. Edipost tilbyr en plugin for WooCommerce som gjør det mulig å lage pakkelapper direkte fra nettbutikkens ordrebilde.

Hvordan virker det?

Etter installasjon vil utvidelsen dukke opp i ordrebildet. Velg sendingmåte fra nedtrekksmenyen og trykk Skriv ut etikett, som vist nedenfor. Etter kort tid får man tilbake en fraktetikett i PDF-format som kan skrives ut og festes på varene. All overføring av informasjon til transportør gjøres automatisk.

Trenger man avanserte valgmuligheter, kan man trykke på Åpne i Edipost. Da åpnes mottakeradressen direkte i Edipost, og man kan velge mellom alle tilgjengelige sendingmåter, tilleggstjenester og andre innstillinger.

Eksempel på etikett laget gjennom integrasjonen:

Installasjon

1. Logg inn på WooCommerce sitt kontrollpanel

2. Velg Utvidelser og Legg til ny fra menyen. Søk etter utvidelsen «edipost». Trykk Installer nå for å starte installasjonen.

3. Aktiver plugin så fort den er installert

4. Finn igjen utvidelsen under installerte Installerte utvidelser. Trykk Innstillinger

5. Legg inn API-nøkkel, brukernavn og passord som du har fått oppgitt av Edipost. Ta kontakt med kundestøtte på www.edipost.no hvis du er en ny kunde, eller du mangler denne informasjonen.

1. Miljø
    Velg «Produksjon» for vanlig bruk. Velg «Testmiljø» kun hvis du har fått oppgitt en testkonto fra Edipost
  2. API-nøkkel
    Nøkkel for autentisering mot Edipost API. Kontakt kundestøtte hvis du mangler API-nøkkelen
  3. Brukernavn
    Brukernavn for din Edipost-konto
  4. Passord
    Passord for din Edipost-konto
  5. Utskriftsmetode
    Integrasjonen støtter per i dag kun utskrift via PDF

Oppsett av WooCommerce

1. Hold musepekeren over WooCommerce på hovedmenyen og klikk Settings

2. Sørg for at du har opp korrekt avsenderland og -postnummer for nettbutikken din

3. Trykk knappen Save changes