Før du begynner

Installasjonen av Edipost frakt for PCKasse består av følgende deler:

1. Installering av avhengigheter
  2. Oppsett av databasetilkobling / ODBC
  3. Installasjon av programvare
  4. Oppsett

Hver del er beskrevet i detalj nedenfor.

Avhengigheter

Edipost Frakt for PCKasse er avhengig av Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86). Sørg for at denne pakken er installert før du fortsetter. Last ned fra https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555

Oppsett av databasetilkobling / ODBC

1. Gå til Kontrollpanel --> Administrative verktøy --> ODBC Data Sources (32-bit)

2. Velg fanen System DSN og trykk Add...

3. Velg SQL Server som datakilde og trykk Fullfør

4. Skriv inn «edipost» som navn på ODBC-koblingen, velg SQL-serveren hvor PCKasse-databasen er installert og trykk Neste

5. Velg at du skal logge på med brukernavn og passord og skriv inn korrekt Login ID og Passord til PCKasse-database. Trykk Neste for å gå videre.

6. Kryss av for Change the default database to og velg PCKassens database. Trykk Neste for å gå videre.

7. Trykk Fullfør

8. Trykk Test Data Source for å teste tilkoblingen

9. Trykk OK for å gå videre og så OK for å fullføre registreringen av ODBC-koblingen

Installasjon av programvare

1. Last ned og start installasjonen vedlagt til denne artikkelen

2. Trykk Next for å fortsette

3. Velg hvor man ønsker å installere programmet. Trykk Next for å fortsette

4. Trykk Next for å fortsette

5. Trykk Close for å avslutte installasjonen

Oppsett

1. Gå til installasjonskatalogen og åpne «mass-print.exe.config» for redigering

2. Bytt ut verdiene for apiKey og datasource som vist nedenfor.

API-nøkkelen (apiKey) er passordet for å få tilgang til Edipost - kontakt kundestøtte for å få tilsendt en nøkkel.

Datakilden (datasource) inneholder informasjon for å koble til PCKasse-databasen.

DSN=edipost betyr at man skal bruke ODBC-koblingen «edipost»

UID=edipost betyr at man kobler til databasen med brukernavn «edipost»

PWD=mittpassord betyr at man kobler til databasen med passordet «mittpassord»

3. Sett inn ønsket databasespørring.

Innstillingen queryorder inneholder databasespørringen som benyttes for å søke etter ordre/adressedata. Velg spørringen som passer best til ditt behov fra alternativene nedenfor.

Spørring for å søke etter webordre

SELECT
    o.OrderID as OrderNumber,
    o.CustomerID AS CustomerNumber,
    o.DeliveryName AS CompanyName,
    ISNULL(o.DeliveryAddress1, '') AS Address1,
    ISNULL(o.DeliveryAddress2, '') AS Address2,
    ISNULL(o.DeliveryZip, '') AS ZipCode,
    ISNULL(o.DeliveryCity, '') AS City,
    ISNULL(NULLIF(o.CurrencyISO, ''), 'NO') AS Country,
    ISNULL(o.DeliveryPhone, '') AS Phone,
    '' AS Email
FROM {0}.Orders o
WHERE o.OrderID >= ? AND o.OrderID <= ?
ORDER BY o.OrderID ASC

Spørring for å søke etter vanlige ordre

SELECT
    o.OrderID as OrderNumber,
    o.CustomerID AS CustomerNumber,
    c.Name AS CompanyName,
    ISNULL(c.MailingAddress, '') AS Address1,
    ISNULL(c.MailingAddress2, '') AS Address2,
    ISNULL(c.MailingZip, '') AS ZipCode,
    ISNULL(c.MailingCity, '') AS City,
    ISNULL(NULLIF(ct.Alpha2, ''), 'NO') AS Country,
    ISNULL(c.Telephone, '') AS Phone,
    ISNULL(c.Email, '') AS Email
FROM {0}.Orders o
INNER JOIN Customers c ON c.CustomerID = o.CustomerID
LEFT JOIN Countries ct ON ct.CountryId = c.MailingCountryId
WHERE o.OrderID >= ? AND o.OrderID <= ?
AND o.CustomerID != 1 -- Remove cash orders
ORDER BY o.OrderID ASC

4. Start Edipost frakt for PCKasse fra startmenyen

Feilsøking

Se logg ved feilsituasjoner. Denne kan finnes i %appdata%\edipost\mass-print

Endringslogg

VersjonDatoEndringer
1.2.003.02.2021Lagt til støtte for Pakke i Postkasse med RFID for «Gamle Bring»
07.05.2021- Fraktberegning
- Flere kolli
- Automatisk innlogging
- Velg/fjern alle mottakere
- Skriv sendingsnummer automatisk tilbake til PCK
1.3.319.05.2021- Markerer teksten i tekstbokser automatisk
- Nullstiller alle verdier etter en sending