Denne artikkelen beskriver vanlige utfordringer knyttet til fraktberegning. Edipost vil i de fleste tilfeller beregne frakt ved hjelp av nettjenester hos transportørene, noe som gir færre feilkilder og større nøyaktighet.

Det er likevel mange parametere man må ta hensyn til, og mye informasjon som ikke er tilgjengelig når man oppretter pakken. Se nedenfor for en liste over punkter som kan hjelpe til å gi en mer nøyaktig beregning av frakt.Vanlige utfordringer

Feil postnummer

Det kreves et gyldig avsender- og mottakerpostnummer for å beregne frakt. Hvis adressen har et ugyldig postnummer, vil man få kr 0 i frakt.


Sjekk om postnummer er gyldig på Postens adressesøk.


Håndteringstillegg

Hos enkelte transportører får man et gebyr hvis pakken har uvanlige dimensjoner. Hos Bring får man et håndteringstillegg hvis pakken er over 120 x 60 x 60 cm, under 23 x 13 x 1 cm, mangler emballasje eller har rulleform.


Innlevering på postkontor

Hos Bring vil man få et ekstra gebyr hvis pakken leveres inn på et postkontor. Ta kontakt med Bring for å opprette en henteavtale for å unngå gebyr.


Utenfor kjerneområde

Hos enkelte transportører vil man få et gebyr hvis avsender eller mottaker er i et usentralt område. Liste over hvilke postnummer som tilhører et usentralt område får man hos den aktuelle transportøren.


Flere leveringsforsøk

For produkter som leveres på døren får man et gebyr hvis man trenger flere leveringsforsøk, eller om pakken må leverings til et postkontor.


Hentemelding

Enkelte transportører tar ekstra betalt for fysisk hentemelding. Hentemelding via e-post eller SMS er vanligvis uten ekstra kostnad.


Retur

Retur av pakker som ikke hentes vil i mange tilfelles gi høyere fraktkostnader.


Bomavgift

Enkelte transportører tar ekstra betalt ut i fra hvor mange bompasseringer som er nødvendig.


Drivstofftillegg

Enkelte transportører tar ekstra betalt ut i fra hvor mye drivstoff som brukes.


Levering til Svalbard

Enkelte transportører har et pristillegg for levering til SvalbardMer informasjon

Les mer om pristillegg for Bedriftspakke og Klimanøytral Servicepakke.Videre feilsøking

Hvis ingen av punktene ovenfor løser problemet, anbefaler vi å ta kontakt med transportørens kundestøtte. Der kan man få hjelp til å finne ut hvilke kostnader/gebyr som er aktuelle for din forsendelse.


Det er også mulig å kontakte vår kundestøtte for hjelp. For lettere å kunne feilsøke problemet, ønsker vi at man fyller ut skjemaet under, og legger dette ved henvendelsen.