Den 12 November 2020 flyttes Edipost over på ny infrastruktur. Dette vil gi deg som bruker en mer oppdatert og bedre tjeneste.

I forbindelse med flyttingen vil Localprint - Ediposts utskriftmotor oppdateres. Ved pålogging vil du få en melding som sier «Ingen kontakt med lokal skrivermotor». Følg disse instruksjonene for å oppdatere Localprint:

NB: Oppdatering av Localprint gjelder ikke for brukere av Mac.

1. Trykk på edipost-printengine.exe for å laste ned den nye versjonen

2. Kjør filen som ble lastet ned

3. Windows vil hindre ukjente filer fra å kjøre. Trykk på Mer info for å forsette

4. På denne skjermen vil du se at utgiver er Edipost AS. Trykk Kjør likevel for å fortsette

5. Installasjonsprogrammet vil laste ned og starte Localprint. Trykk Lukk for å fortsette. Gå til seksjonen om Feilsøking hvis du opplever problemer med installasjonen.

6. Bekreft at Localprint kjører ved å se etter ikonet til venstre på Windows oppgavelinje

Feilsøking

Installasjonen feiler

Hvis installasjonen feiler så vil du få en feilmelding som ligner på den nedenfor. Dette betyr at noe på maskinen eller nettverket ditt forhindrer Localprint å bli lastet ned og pakket ut til riktig sted.

Antivirus

En mulig feilkilde kan være antivirus som feilaktig stopper Localprint. Les mer om dette på:

https://edipost.freshdesk.com/support/solutions/articles/9000167965-localprint-og-antivirus

Manuell installasjon

En annen løsning er å laste ned og installere Localprint manuelt som beskrevet på:

https://edipost.freshdesk.com/support/solutions/articles/9000195155-installer-localprint-manuelt

Utskrift virker ikke

Hvis Localprint kjører, men ikke virker som forventet, er det første skrittet å se etter feilmeldinger i loggen. Denne finner du ved å høyreklikke på skriverikonet nederst til høyre på skjermen og velge Vis logg.

Send denne loggen sammen med en beskrivelse av hva som skjer til vår kundestøtte.

Les mer om feilsøking av Localprint på i denne artikkelen:

https://edipost.freshdesk.com/support/solutions/articles/9000115178-feils%C3%B8king-utskriftsmotor-localprint-