Hva er Localprint?

For å kunne skrive ut fraktetiketter fra Edipost så trenger man å installere en lokal skrivermotor på datamaskinen. Skrivermotoren installeres som et vanlig Windows-program og legger seg som et skriverikon i systemstatusfeltet

Oppdatering

Ved nye versjoner vil man få beskjed om at den lokale utskriftsmotoren må oppdateres som vist under.

1. Trykk på linken edipost-localprint.msi for å laste ned den nye versjonen.

2. Start installasjonen ved å trykke på den nedlastede filen.

3. Trykk Neste/Next på installasjonsprogrammet.

4. Benytt standard installasjons-katalog og trykk Neste/Next.

5. Trykk Neste/Next.

Hvis utskriftsmotoren kjører på maskinen din, lukk den ved å høyreklikke på ikonet nede nede ved klokken og velg Avslutt.

Trykk Prøv på nytt/Try Again for å gå videre.

6. Trykk Lukk/Close for å fullføre installasjonen.

7. Gå på startmenyen eller skrivebordet ditt og trykk på Edipost utskrift for å starte Localprint.

StartmenyenSkrivebordet

Når Localprint er startet, vil den dukke opp som et ikon nederst til høyre, ved siden av klokken din:

8. Logg ut og inn igjen på Edipost for å ta i bruk den nye utskriftsmotoren.

9. Ved en vellykket installasjon vil du se skriverne dine til høyre i toppen av Edipost.

Feilsøking

Kjører Localprint?

Sjekk at programmet går ved å sjekke nede ved klokken

Se om Localprint svarer på forespørsler ved å gå på https://localhost.edipost.no:58935/Version

Se om du får en liste over skrivere ved å gå på https://localhost.edipost.no:58935/Printers

Antivirus

Enkelte ganger kan man oppleve at installasjon eller utskrift blir stoppet av antivirus. Les mer på:

Utskrift virker fortsatt ikke

Hvis Localprint kjører, men ikke virker som forventet, er det første skrittet å se etter feilmeldinger i loggen. Denne finner du ved å høyreklikke på skriverikonet nederst til høyre på skjermen og velge Vis logg.

Send denne loggen sammen med en beskrivelse av hva som skjer til vår kundestøtte.